262. Ветер

Дмитрий Арутюнович Романов
Неси мене, вітер, подалі від людства!
Неси поза хмари – не хочу лишатись.
Вони хай помиями всі обіллються,
Я хочу угору. І це вже не жарти.

Я хочу у небо із тижня у тиждень,
Із року у рік, із секунди в секунду.
Я з тих, хто давно на найкращі часи жде
Терпляче й не дуже. І вам не усунути

Спрагу по небу – не бабах, не тачках,
Кредитних картках, чи рахунку в Маямі!
Я хочу, щоб люди змогли це побачить,
Як ми виринаємо з чорної ями.

Неси мене знов над містами, морями
До Марсу, Венери, і нум, завивати!
Неси відчайдушно, неси до нестями,
Й не треба брехати мені, що не здатен!

Роджений від Господа, здатен на все ти, –
Неси же за обрій мене якнайшвидше!
Й нехай надихає коштовним браслетом
Ну хоч би один з найвідвертіших віршів!

січень 2020