Йорэк угым

Рузима Сафарова
Йорэгемэ ук кадалган куптэн
Эрни-сызлый тынгы бирми мина
Хич кайчанда оныттырмый узен
Йорэгем минем, бердэн бер сердэшем.
Укны булэк иткэн фэрештэ бала
Ускэн бик зур ап-ак канатларга
Инде купме еллар уткэч гомер
Алды Укны канга сенеп беткэндэ.
Ул угымда бар уткэн еллар
Бар кичулэр, газаб-сагышлар
Аз-маз булган алмаз бэхэтлэр
Тирэн уйлар, уку-эш белемнэр.
Табигатнен язы, жэе, козе, кышы
Хушбуй ашлык, учак исе-тэме
Энкэй, эткэй, улым, кардэшлэр яме
Яшэу тоседэ куз яшьларем аша.
Ак бэслэргэ кумелэ чэчлэрем
Язгы милэш, балан, шомыртай
Йорэгемнэн яшэу угым очты хаваларга
Кунсын иде саф фэрештэ балаларга.
Нэселем кирэк мина- булэк доньяга
Бизэк, йолдыз, маяк утлары язмышларга
Ометемне озмэ генэ Жидегэн ай
Саф ижеге бул безгэ хэрчакта.
С" хэрефе айнын бер мизгеле кебек
Тулыр тулмас ай, еллар тогэле
Кара ай туган мэлен уздырып
Яна айда тудыр язгы балаларны.
Март, май диеп хэр вакытта
Котеп алынсын соекле бэбэйлэр.
Жир шарында барлыкка тулышып
Яшэек без бу доньяда бергэлэп
Бэхет чаткынында гомер яктысы
Горлэп янсын учак хэр гаилэдэ.
Эрнеп ага ачы йорэк сутлары
Ынгыраша кунел жэйпэсе
Куреп, соенеп, сыйпап балаларны
Утсен иде минем исэн карт конем.
Ходаем.
Озын гомер бушка буйлак булмасын
Ялгыз йорэк орэк кебек сунмэсен
Тулы булсын бар гаилэ иллэрдэ
Йорэк тибешендэ яшэсен хавада.
Очсыннар фэрештэ бала кумэк булып
Серле доньяларда баш очында
Мэхэббэт ялкыннары уклар булып
Утсеннэр йорэклэрне бергэлэп, тогэллэп.


28.01.2020.   06.25