Укр. Ляпатинц1

Анатолий Ляпатинский
Колись жили там Ляпатинці,
а згодом виросло село,
зараз лишились одиниці,
села того мов не було.
А я дивлюсь на те село,
брудні сільські дороги,
де все життя моє пройшло,
там, де ходили мої ноги.
У тім селі і ми жили
із повоєнних, ще часів,
де навесні сади  цвіли,
там, де пташинний чути спів.
так хто ж мені тут відповість,
хто знищив те село?
Хтось бо прибулий, чи то гість,
де колись все  цвіло?
Хто знищив у селі наш  сільський клуб?
Пошту, кузню, сільраду?
Знищив там  сад, парк та бузок,
та господарство у тім складі.
А інші вже,  як і всі ті,
село те  добивають,
а де ж та  правда у житті,
ніхто мабуть не знає.