Не болить

Григоренко Павел Глазков
А знаєш? - мамо, вже не стріляють
Не чути вибухи гармат...
На небі зорі, так гарно сяють
Й знову теплий листопад...

Мені так прикро, мамо! - прикро...
Я обійняти тебе хотів...
Звідки, я не знаю звідки
В мене куля вкрала сили...

Знаєш? - мамо, тут дуже гарно
Немає злоби, та брехні...
Жаль, що на землі, всі війни - марні
Що згубила хлопців та дідів...

Мені так добре тут і легко, мамо...
Я зняв тяжкий бронежилет.
Не мов би виліз я із пекла
Де кулі плавив кулемет...

Знаєш? - мамо, вже не стріляють,
Так тихо, що аж в вухах дзвенить...
Тут птахи пісні співають
Від кулі рана... вже не болить...