Ирмэк очен - потешки

Кульминур Мирясова
         Доньяда торле халляр,
         Кая китте хыяллар.
         Ай - матурым,ай - иркям
         Мин синэ нарсэ бирям.

Курше карчыкны чакрам,
Айдэ, кер  чай эчкале,
Карткаяген бергэ ал,
Базартан апкильтем бал.

Курше карткаяк керде,
Картым эллэ - кай китте,
Эйдэ, кой чайляренне.
Балын ашап ис китте.

        Доньяда торле халляр,
        Кая китте хыяллар.
        Ай - матурым,ай - иркям
        Мин сина нарсэ бирям.

Кара, кара, капкара
Ишекта кэряк тора,
Аппак карларны атам,
Ишек алтны тасартам.

Карлар ява каждый кон,
Тартня елам каждый тон,
Карлардан каш ясаган ,
Каштан инеп туймаган.

        Доньяда торле халляр,
        Кая китте хыяллар.
        Ай - матурым,ай - иркям
        Мин синэ нарсэ бирям.

Карткаяк аш пешердэ,
Тоз салгалы оныткан,
Тозне мина бирмаде,
Каплянте как савыскан.

Каплянмаче корткаяк,
Ашыннын бит тозе юк,
Мин диета-та утрам,
Сыймаем кульмакка кук.

        Доньяда торле халляр,
        Кая китте хыяллар.
        Ай - матурым,ай - иркэм
        Мин синэ нарсэ бирям.

Очкимне мин тапмадым,
Карткаяктан сураем,
Очкимне мин курмаем,
Газет укыялмаем.

Очкинне эстаемсен,
Очкинне курмаемсен,
Монлаенны ошлапак.
Ай, матурым, как же так.
   
        Доньяда торле халляр,
        Кая китте хыяллар.
        Ай - матурым,ай - иркям
        Мин синэ нарсэ бирям.

Карткаяк мине чакра,
Эйда, кер ашанырга,
Аптрап ойга атладым,
Мосайдым-да ,шатландым.

Сорэ, сорэ путкасэ,
Майлы тобак уртасе,
Пшенка путка пешереп,
Тора мине чакырып.

        Доньяда торле халляр,
        Кая китте хыяллар.
        Ай - матурым,ай - иркям
        Мин синэ нарсэ бирям.
        03.12.19.