Цiна бажань

Радецький
Сьогодні волання у темряві снилися
Все знов у багні, все знов повторилося
За кожне бажання, не звірене з дійсністю
Ми заплатили грошима чи гідністю

Ви помилилися, а було молитися
Хоч не Альбер Камю, та передрік чуму
Сіра субстанція мов розчинилася
І все повторилося, знаєш чому?

За кожне бажання ціна встановилася
Не вийде сухим у воді опинитися
Здобудеш омріяне - втратиш наявне
Лише подивись, чи воно того варте.