Мiсяць гострий, молоденький

Татиана Шубенкова
        Місяцю, Місяцю,
        будь щедрий та хороший,
        а мені дай повний
        гаманець грошей
              (З народноi скарбницi)

Місяць гострий, молоденький
Зазирався у вікно.
В гаманці лише дрібненькі,
Інших грошей не було.

І нема з чим би казати
Стару приказку дідів.
Щоб кінець з кінцем зв’язати,
Злидні вигнать до дідьків.

Не в грошах казали щастя,
І мабуть були праві,
Коли все, що треба було,
Вадило лише боргів.

Так, я згідна, що здоров’я
Ти не купиш та любов,
Мудрість теж так не придбати,
Хоч іди на аукціон.

Але все ж таки, по правді,
Краще з грішми ніж без них.
Аби були вони славні,
Не соромитись би їх.

Щоби рук не обпікали,
Чужих сліз не викликали,
Не в кредит, і не в неволю,
На добробут й кращу долю.
               
1998 р.
*Зображення з Інтернету