Тоненький промiнчик кохання

Анатолий Ник Галич
     Тоненький промiнчик кохання
     Простiгся мiж скелями зла.
     Ми йдемо по ньому, обпiкаючи ноги
     Й тримаючись за серця.


 Яскраве сонячне свiтло
 Надходить, неначе вiд Бога.
 I раптом стає так тепло i свiтло,
 Але не вiд того, але не вiд того.


     Тоненький промiнчик кохання
     Палає мiж скелями зла.
     Ми йдемо по ньому, обпiкаючи ноги
     Й тримаючись за серця.


 А десь розквiтають фiалки,
 Хтось з них робить вiнки.
 А десь русалки i мавки
 Виводять гуртом веселi танки.


     А тут - лиш промiнчик кохання
     Тремтить мiж скелями зла.
     Ми йдемо по ньому, обпiкаючи ноги
     Й тримаючись за серця.


 Великi строкатi крила
 Перемiшують основу життя.
 Потужна ударна хвиля
 Зiштовхує нас
             в забуття..


     А тоненький промiнчик кохання -
     Незмiнно, мiж скелями зла.
     Хтось вже йде по ньому, обпiкаючи ноги
     Й тримаючись за серця.