Великий канон Критского

Валерий Никонов 2
 Великий покаянный канон Андрея Критского-----


В понедельник первой седмицы Великого поста


Песнь 1

Ирмос:Помощник и Покровитель бысть мне во спасение,Сей мой Бог,и прославлю Его,Бог отца моего,и вознесу Его,славлю бо прославися.
Помилуй мя Боже,помилуй мя.
Откуду начну плакати окаянного моего жития деяний?Кое ли положу начало.Христе, нынешнему рыданию?Но яко благоутробен,даждь ми прегрешений оставление.
Помилуй мя Боже,помилуй мя.
Гряди,окаянная душе с плотию твоею.Зиждителю всех исповеждься и останися прочего преждняго безсловесия,и принеси Богу в покаянии слезы.
Помилуй мя Боже,помилуй мя.
Первозданного Адама преступлению поревновав,познах себе обнажена от Бога и присносущнаго Цраствия и сладости,грех ради моих.
Помилуй мя Боже,помилуй мя.
Увы мне, окаянная душе,что уподобилася еси первее Еве,видела бо еси зле,и уязвилася еси горце,и коснулася еси древа,и вкусила еси дерзостно безсловестныя снеди.
Помилуй мя Боже,помилуй мя.
Вместо Евы чувственныя мысленная ми бысть Ева,во плоти страстный помысел,показуяй сладкая и вкушаяй присно горькаго напоения.
Помилуй мя Боже,помилуй мя.
Достойно из Евы изгнан бысть,яко  не сохранив едину Твою,Спасе заповедь Адам:аз же что постраджу отметая всегда животная Твоя словеса.
 Слава:Пресущная Троица,во Единице покланяемая, возми бремя от мене тяжкое греховное и, яко благоутробна,даждь ми слезы умиления.
 И ныне:Богородице,Надежде и Предстательство Тебе поющих,возьми бремя от мене тяжкое греховное, и яко Владычица Чистая, кающася прими мя.

Поются еще восемь Песен.

Завтра , в среду,в четверг и в четверг пятой седьмицы поются по девять песен канона.

Святитель Андрей,архиескоп Критский - византийский ритор и гимнограф,автор покаянного Великого  канона ,читаемого на первой и пятой седмицах Великого поста и ряда других произведений.

 Надо читать канон и особенно тем кто подвержен атаке бесов.Читать тем,кому трудно в ситуациях понять и решиться.Очистка происходит сильная на душе,дух укрепляется и сознание становится чистым для понимания и действия.Аминь

 При тяжелых заболеваниях как физических так и психологических будет огромная польза читать канон и стоять пред Престолом в духе.Главное Вера и Воля в чистых помыслах и свершится!

 Завтра напишу канон на вторник,пусть даже сокращенный.Главное свершение в чистоте.