Вторник. Великий канон

Валерий Никонов 2
 Песнь 1

Ирмос:Помощник и Покровитель бысть мне во спасение,Сей мой Бог,и прославлю Его,Бог Отца моего,и вознесу Его:славно бо прославися.
Помилуй мя,Боже,помилуй мя.
Каиново прешед убийство, произволением бых убийца совести душевней,оживив плоть и воевав на ню лукавыми моими деяньми.
Помилуй мя,Боже,помилуй мя.
Авелеве,Иисусе,не уподобихся правде,дара Тебе приятна не принесох когда,ни деяния божественна,ни жертвы чистыя,ни жития непорочнаго.
Помилуй мя,Боже,помилуй мя.
Яко Каин и мы,душе окаянная,всех Содетелю деяния скверная,и жертву порочную,и непотребное житие принесохом вкупе:темже и оосудихомся.
Помилуй мя,Боже,помилуй мя.
Аще и согреших,Спасе,но вем,яко Человеколюбец еси ,наказуеши милостиво и милосердствуеши теплее: слезяще зриши и притекаюши,яко отец, призывая блудного.
 Слава:Пресущная Троице,во Единице покланяемая,возьми бремя от мене тяжкое греховное и, яко благоутробна,даждь ми слезы умиления.
 И ныне:Богородице,Надежде и Пресдстательство Тебе поющих,возьми бремя от мене тяжкое греховное и,яко Владычица Чистая,кающася прими мя.

Еще песен 8 поются.


Сегодня узнал,что готовится изменение в конституции,где предлагается проводить службы на русском языке???Исконное старославянское звучание молитв сохраняется не случайно.Фонемы,которые создавались в те давние времена несли первоисток Истины.Перевод на русский язык - потеряет служба именно те фонемы которые и несут то время и чудо преобразования.Читать молитвы надо на том старославянском языке.Если нет понимание языка - значит надо учить язык,как мы учим иностранный язык.Род Руси,род каждого человека записан на этом языке,а значит надо его знать и говорить на нем или петь.