Краплини

Корнейчук Пётр Ефимович
* * *
Краплини – вісточки з небес –
Ростуть сльозливою стіною.
Поставив, щойно, свіжий хрест
Загін бандитський наді мною.

Чомусь ніхто не запитав,
Що скажуть прикро мої діти;
Для них що вовк, що вовкодав –
Гінці розлюченого світу.

Чужа країна – і кінець!
У владі зирять вражі очі.
Звели майбутнє нанівець,
Але, мабуть, ще крові хочуть.

Хто порятує рідний край
Від навіженої чорноти?
Благаю, Боже, завітай –
Верни надію для бідноти.

 2008р.