***

Фаниль Асфаров
Юк бирешмэмен мин сарысагышларга.
Кояш чыгып елмайганда.
Язгы кондэ, саф хавада.
Сою хислэре очып йоргэндэ.

Хыял канатларым ныгып бара.
Шул кояш елмаюдан.
Яшэру сулышы упкэлэргэ  керэ.
Чашыштырып мине анымдан.

Канга сенэ язгы шэрэбе.
Дулкыннатып кан тамырларын.
Эллэ беренче мэртэбэ каршы алам мени.
Язны кунакка килгэнен.