Ушаглыгъым...

Намик Фарзалиев
"Ана юрдум",-дейиб гэлдим
Йенэ догъма ожагъа.
Бир уфажыг уьмид вармы-
Мэни ала гужагъа?

Лап анамын суьдуь кими
Гьэр шей мэнэ танышдыр.
Гейб етдийим ушаглыгъым,
Бэлкэ йенэ тапышдыг?!

Гэрибликдэ йурд нискили
Гьэм ажы,гьэм хэфифмиш.
Бурда исэ бир ёзгэ гьал-
Бу нэ дуйгъу,бу нэ гьисс?

Ёмруьн чоху гэлди кечди,
Гузей галды,йох гуьней...
Чохму гьэлэ хатирэлэр
Алыб чапар мэни гьей?..

Яй гежэси, агъаппаг ай,
Нур чилэниб ейвана.
Жыржырама жыржырындан
Гьеч ятдым ки оянам?

Боз дагълардыр, сыра илэ
Габагъымда дуьзуьлуьб.
Улдуза бах-гьара дуьшдуь,
Гёй уьзуьндэн уьзуьлуьб?

Нэ гэзэрдим о сылдырым
Гаялары йенэ дэ...
Дуьня долу мёжуьзэдэн
Пай дуьшмэзми мэнэ дэ?

Нэ гэзэрдим отларда мэн,
Исланарды аягъым.
Охгай дейиб,лэпир-лэпир
Тэзэтэр шегь йыгъардым?..

Бурда айдыр,дагъ башында
Гьалай вуруб булудлар.
Чохму чэкэр, гёрэн нэ вахт
Орда туфан гопулар?

Чох чэкмэди, ох атылды,
Гьарай салды илдырым.
Бурда айдыр, агъаппаг ай-
Орда нэ бу салдырым?

Санки гопур,шараг-шараг,
Дагъ титрэйир гёзуьмдэ.
Нэдэн горхмам, эксинэ,гуьж
Гьисс едирэм дизимдэ?

Шимшэк чахыр,ишыгъында
Парылдайыр гопан тоз.
Нэ олду да биржэ анда
Гёй буланды,олду боз?

Бир аз кечэр, сакитлэшэр,
Кэсэр дагъда йагъыш да.
Буьркуь кечэр, сэрин мегьми
Сэгьэр бизи алгышлар?

От уьстуьнэ шегь дуьшэжэк,
Сэгьэр дуруб гэзэрэм.
Йуху олмуш ушагълыгъым,
Нийэ сэндэн безэрдим?

... Ушаглыгда олан кими,
Узанмышам... бэс гьаны
О гуьлуьзлуь анам гэлиб
Дуьзэлтмир дэ йоргъаны?..
02.03.2020г.