Микоша

Аслан Куазо Ингушетия
ЦIимхара ва хIанз Микоша –
Ший "буввах"* чуийна воал.
Йисте, гIо деш ва цун воша –
Цунна из вIаштIехьа доал.

Лера вац из хIанз а шаьра –
Доалар ши шу мара дац.
Цудухь, Iимадашца мара,
Вешийга дIаала хац.

Цкъаза хул Микоша бирса,
Кхийна къонах мо, охца.
Бакъда, хилац вIалла зовза,
Оамал хьа а гойташ говза.

Велхар наггахь мара дац.
Из велхар а – хилча вас.
Мецвелача-м Iелуш вац,
ЦIа меллад йоахийташ оаз.

ТIера ва из мультикашта,
Кхы цхьаццача ловзоргашта…
Денош дIакхухьаш ший иштта.
Воккха хургва из кIаьнк кастта.

26.02.20.
----------------
*"Бувва" - машенг