sing me again

Лорд Брайтон
sing me again
quietly tape is playing backward
it got dark here
rustling and screeching driving us mad
the day is done
numbers don't have any meaning
poppy has fell apart into leaves
sing me again
it's early to pull sacred card out of the sleeve
the teapot boils
drop from the faucet
slowly slowly slowly fall downward
the voice is trembling
the door has slammed--it is wind
gripping the edges, til the size of the world
thinning eyeballs
at the threshold of these dark millennia
with water at necks, on a drifting iceberg
fishers await
but sing me again
what can i change
directed by my own shadow
long warned about the fact
that when starting counting back
everyone who has a gun in his home,
is likened to Kurt Cobain
and everyone who can read between lines
is doomed to have gun in his home, by very fate
sing me again
i just know that at very last moment
when no one believes you
a passer by at the bus stop will cover you with his plaid
homes will shake at the sight of tram coming
so when the doors open--SING ME AGAIN!


Сплин — Пой мне еще

Пой мне ещё Тихо В обратную сторону крутится магнитофон. В доме темно Шорохи, скрипы Сводят с ума. Кончился день, Не имеют значения цифры, На лепестки рассыпался мак. Пой мне ещё. Рано Заветную карту вытаскивать из рукава. Чайник кипит, Капля из крана Медленно-медленно-медленно Падает вниз. Голос дрожит Хлопнула дверь — это ветер. Держась за края До размеров Вселенной Сужая зрачки На рубеже этих сумрачных тысячелетий По горло в воде На дрейфующей льдине ждут рыбаки Но ты пой мне ещё. Что я могу изменить, Направляемый собственной тенью, Давным-давно предупреждённый о том, Что начиная обратный отсчёт Любой, имеющий в доме ружьё, Приравнивается к Курту Кобейну Любой, умеющий читать между строк, обречён иметь в доме ружьё? Пой мне ещё! Я просто знаю Что в последний момент, Когда тебе никто не поверит Прохожий на остановке возьмёт И укроет тебя под плащом. Дома задрожат при появлении трамвая И когда откроются двери — Пой мне ещё!