Вже скрипка гра...

Виктор Плут
                ***


В садку давно не грає скрипка
та й не співає соловей,
по ним завжди нудгує квітка
біля блакітних орхідей.


Чому, чому ж не грає скрипка,
куди подівся ліса птах?..
Скажи, ріка, голубоока,
що є в твоїх передчуттях?..


Заграє знову, вірю, скрипка,
а з нею разом соловей,
почуєм їх і з ними квітка
почне свій спів серед людей.


Вже скрипка грає... Звук лунає
серед усіх пісень в гаю,
мою любов так відчуває
вона у зеленом краю.


Березень  2020