Основа основ

Анатолий Потиенко
Опівночі німотна тиша
Мене прискіпливо пита:
-Що в цьому світі – найцінніше?
Тримається на чім життя?


-Земля, вода, природа, мати, –
 Я відганяю свої сни. -
Слова ці можна об’єднати
Лиш словом «ЖІНКА» - лише ним!

Її турбота, ласки, руки –
Це ж є землі безцінний дар!
Вбиває спрагу поцілунком,
Мов животворная вода.

Вона – як сонечко в негоду,
Як дощик щедрий в суховій,
Бо ЖІНКА – це і є ПРИРОДА,
Ми ж – декорації її.

Вона і воля, і окови –
Та найприємніший той гніт!
Вона дітьми, вона любов’ю
Весь час оновлює наш світ.

Не розуміти це – то злочин –
Вона ж основа всіх основ!
В трьох іменах вся суть жіноча:
Надія, Віра та Любов!
                07.03.2020 р.