Когда болит душа

Матрёна Донченко -Дидок
Коли болить душа в мене
Сиджу й не знаю , що робити.
Невже цей біль ніколи не мине
І все життя із ним я буду жити.

Та не потрібно думать про сумне
Бо сум і біль закрадується в серце
Потрібно думати , що все мине
І сонечко загляне в душу як у віконце.

А там прийде весна і будуть всі радіти
Бо всім вона приносить радість і пісні.
А промінь сонячний зігріє наші душі
І відійдуть похмурі дні.

І от весна прийшла і принесла турботи
Для селянина це тяжка пора.
Куди не глянь усюди жде робота.
Там все ж приємна нам вона.

Бо все радіє теплим дням
Пташки не так співають восени
Вони так цвірінчать тільки весною
І цим приносять в душі світлі дні.

Тільки шкода – пташок немає більше
Ніж було в минулий рік.
Немає наших вірних санітарів
І нам щодня не вистачає їх.

09.03.2020