Боецът

Валентина Панова 2
Понеже те има теб на света,
живота красив съществува.
И като не известна звезда
човекът към тебе пътува.
Буря на възел сърцето ми връзва,
слънцето жари мойто лице.
И ти като конник по пътя забързан
ми махна за поздрав с ръце.
Аз го познавам - това е боецът,
който за мене и тебе летя
през вражи атаки през десетилетия,
той за нас всички живя.



/Превода да е от Лариса/