У прощену недiлю... на укр. яз

Любонька
У ПрОщену неділю
згадаймо про Христа;
хай в душах, вкритих цвіллю,
розквітне доброта...

Навчаймося прощати,
як Бог прощає гріх;
молитва об'єднати
повинна нас усіх!

Братам ворогувати
Господь заборонив;
злом не занапащати
своїх сердець учив...

А Божі заповіти -
наука не складнА -
лиш ближнього любити;
є злочином - війна(!)

Де сльози та насильство,
там прОщення - не жди;
задача для суспільства -
не допускать бідИ!

Від первісного лАду
і до сучасних днів
світ чує канонаду,
хорОнячи синів.

В достатку, щасті й мирі
нехай живе народ,
щоби стосунки щирі
не знали перешкод.

Прощаймо і прощЕні
у Бога всі будЕм,
бо мирні дні буденні -
то й є земний едем!


01/03/2020/