Из Роберта Геррика. N-114. Богу

Юрий Ерусалимский
N-114. Богу

Господь, омелам я сродни:
Корней лишённые, они
На деревах живут, цветут;
Так лишь Тобой живу я тут.
Страшит меня одна беда:
Погибнет древо, и тогда
Я, пережить не в силах горе,
Иссохну, как омела, вскоре.

    114. To God
 
Lord, I am like to Misletoe,
Which has no root, and cannot grow,
Or prosper, but by that same tree
It clings about; so I by Thee.
What need I then to feare at all,
So long as I about Thee craule?
But if that Tree sho'd fall, and die,
Tumble shall heav'n, and down will I.