Седкъа тара я из

Илез Матиев
Цхьаволча сага оамал
Седкъа тара хул.
Дог цун цIена дале
Юхь цун лепаш хул.

Наха шийна во дича
ЧIир лехац цо цIаккха.
Уйлаш цар баьдйирзача
Дарба ду цо чехка.

Иштта болча нахах
Я, сона йовзаш саг.
Шийна ;откъам барах,
Къовлац цо ший дог.
 
Ювцар я аз Хатимат,
Оах цох Хатик оал,
Хоза да цун амат,
Дика дош цо оал.

Уйлаш ц;ена я цун
Къаьга сигале мо.
Вахар къегаш хилда цун
Сийрда седкъа мо.

03.03.2020.
Матенаькъан Илез