Чоловiк кохаe жiнку так, немов кохаe кицю

Миклош Форма
Чоловік кохає жінку так, немов кохає кицю –
граціозну і пластичну, з теплим Всесвітом в очах.
Хтось – смагляву, загорілу, хтось – цнотливо білолицю,
у якої білий янгол сни залишив на плечах.

Чоловік кохає жінку – чоловік кохає Всесвіт.
Жінка – Всесвіт чоловічий, ось і все, що треба знать
про жінок, що є кицьками, що чекають Всесвіт бесід,
що чекають чоловіка, аби слухать і кохать...

Жінка погляд чоловіка любить – жінка мружить очі,
бо вона й насправді киця, що коханням спокуша...
Чоловік кохає Всесвіт теплий у очах жіночих.
Чоловік зліта у Всесвіт – щоб зігрілася душа...