Укр. 1 скучно, 1 сумно, 1 холодно в хат1

Анатолий Ляпатинский
І скучно, і сумно , і холодно в хаті
і борщ на плиті вже давно прохолов,
як тяжко одному все це відчувати,
немов буревій біля хати пройшов.
На вулиці дощ, мов з відра, не вщухає,
на вишні лишився останній листок,
а Шарик у будці на краще чекає
і в небі не видно зірок.
Сусіди покинули батьківську хату,
поїхали десь за кордон, ще з весни,
помер їхній батько, померла і мати,
а біля подвір"я, одні буряни.