Будь спокоен. Лидия Скрипка

Ольга Кайдалова
Не хвилюйся. Я сама збентежена до краю.
Почуттям таким нiхто ще не придумав назв.
То всмiхаюсь дню, щаслива, то вночi згораю.
Хто ж єднає нашi душi й не питає нас?

Не дрiмає доля, знову в станi непокори,
Ти ж блукаєш серед зiр десь, присипляєш час.
Навiть мить кохання – вiк безмiрно-неозорий
Зрiдка дивакiв пiдносить разом на Парнас.

Наче крик лебiдки, стогiн вирвавсь мимоволi
Iз грудей гарячих, вже не боячись хули.
Не самi намудрували, прописав хтось ролi,
Щоб на пiку ейфорiї душi побули.

Не тривожся марно. Не почуєш з уст “кохаю”.
Пiзно надто, вже добралися лiта межi.
Про одне лише не забувай, тебе прохаю:
В простiр думкою злiтай крiзь ночi мiражi.
-------------------------------
Будь спокоен. Я же сердцем замираю.
Этим чувствам нашим и названья нет.
Улыбаюсь днём, а по ночам – сгораю.
Кто же в жизни нам зажёг единый свет?

А судьба не дремлет, в стане вновь тревога,
Ты же где-то бродишь средь далёких звёзд.
Даже миг любви – и то безмерно-много,
Стольких чудаков он на Парнас вознёс!

Лебединым криком стон наружу рвётся
Из груди горячей, не боясь хулы.
Роли нам раздали, и спектакль ведётся -
Будем эйфорию знать вместо хвалы.

Будь всегда спокоен. Не услышишь: “Милый”.
И как будто – поздно, виден лету край.
Но одно лишь помни, сколько хватит силы:
Мыслью ночь пронзая, на простор взлетай. (13.03.2020)