ТIехьа ма диса вай

Илез Матиев
Къиза дийрзад вай дегаш,
Наьха бала сагота дац!
Кхаьчад вайга къиза денош,
Вай-м, кхета тугаш дац!

Ха йоагIаргья кхета дезаш,
Ца кхете а кхычо кхетадеш.
Тоадала деза вай ди тIехьа,
Ца тоалой дусаргда тIехьа.

Матенаькъан  Илез