Са нана

Илез Матиев
Са нана, хьо еций сона вахар деннар.
Укх дуненга со кхоачаваьр!
Хьо еций со мотт лебе Iомаваьр.
ГIалгIай мотт сона хьаьнбаьр!

Са нана, воа са нана!
Нагахьа аз хьай дега цатовр даьдале,
Хьо сона къинтIера ялалахь!
Нагахьа санна хьайга ак аз аьннадале.
Iа соца яхь ма лацалахь!

Воа са Даьла, йоахаелахь еза нана.
Ший виIий дезал хьесташ, царна оамал хьеха.
Къаман гIулакх лакха лоаттаду ноаной, Даьла.
Боахабелахь, са болата къаьнарча халкъа!

Матенаькъан Илез