Ше ший ха я хIаман

Илез Матиев
Баш-Лоам корта латт кIай бийрза,
Цунга кхача Маьт-Лоам гIерт.
Iа да доагIаш, бирса дийрза,
Царга кхача из а гIерт.

Гийрен хозал - дошо бесаш,
Iан кIал ца диса гIерташ да.
ХIара дено ший мул боаккхаш,
Гийран денош шеллуш да.

Гийран тIехьа Iа тIадеча,
Цун тIехьа ше бIаьсти йоагIа,
Из эккхайий дунен тIа сийрдача,
ДIайха ахка чехка доагIа.

ХIара зама, ха дIаяхе,
Юха гийра хьатIакхоач.
Бакъда, ший ха чакх а яьккхе,
Iанга моаршал хатта отт.

20.11.2018.
Матенаькъан Илез