Яхь

Илез Матиев
Йоахар моттар дувцаш хилча
Ший мах боабу адамо.
Хетар дувцар, цкъа гоамвелча
Кхы тIаэцац из къамо.

Шийна цаховр дувцаш лелар
Варгва кхоана дехке.
Ший хьаькъалах тийша лелар
Вергва халкъо бехке.

Ший къам бахьан латташ вале,
Сий дергда цун мехка.
Ший халкъанна духьал вале,
Яхь гургья, цо ехка.

18.04.2019.
Матенаькъан Илез