Родына

Михаил Пермяк
Прокинувся: нiч на дворi,
Думками все лину
На подвiрья, в рiдну хату,
Що давно покинув.

Горiшечки, все котяться
З гори  на долину,
Як тi роки пролiтають
Що день, без упину.

Брати, сестри посходились
До рiдної  хати
З онуками - привiтати
Нашу рiдну мати.

Посiдали у копучцi
Минуле згадали.
Подiлились новинами
Вiрша прочитали.

Зайду до них, привiтаю,-
Добрий вeчiр в хату
Рiднi мої, побачимось,
Не довго чекати.