Аят

Илез Матиев
Нагахьа санна ховре хьона,
Мишта чIоагIа эш сона воша.
Дег тIа кхаччалца мархIаволла,
Аят дешаргдалаш сона.

Нагахьа санна ховре хьона,
Мишта таац сона низ.
Мишта къайлаб беррига бала,
Ер морга-м аз лайнабац низ.

Нагахьа санна ховре хьона,
Мишта дех аз хьона тIера.
Йовзаргйоацаш цхьаккха гIайгIа,
Аз-м хьа бала а ловргбара.

Нагахьа санна ховре хьона,
Сона-м цхьаккха а дицденнадац.
Амма, деррига во эккхадаь,
Сийрдача доагалоацамца нек даьд.

МоллагIа бакъдар тIаэцаргда,
Тешам, тешаме боацачарна лу.
Айса волларгва се мархIа,
Иштта дешаргда аят.

Ибрагим Евлоев
Таржам: Матенаькъан Илез