Харц лув

Илез Матиев
ГIалгIай мотт дукха беза яхаш,
Из караберзабе сиха ца луш,
Шоай берашца из ца бувцаш
Цхьабола гIалгIай ба харц лувш.

Iадат, гIулакх, мотт, кхыдар
Оал цар шоашта дукха деза.
Бакъда, моастагIчо мо мара
Тигац леладе из дезалца.

Матенаькъан Илез