Стефан Цанев вечер

Штирман
Гаснущий вечер. Тишина.
Нет приятелей.
Нет близких.
Я и собака. И полная луна.
И пустой бокал из под виски.


Красимир Георгиев
„ВЕЧЕР”
Стефан Неделчев Цанев (р. 1936 г.)
Болгарские поэты

Стефан Цанев
ВЕЧЕР

Умираща вечер. Тишина.
Няма приятели.
Няма близки.
Аз и кучето. И пълна луна.
И празна чаша от уиски.