Техкадий Iа лаьтта?

Илез Матиев
Алал сога, техкадий Iа лаьтта?
Сигала урагIа хьийжавий?
ДIайхача денна виза хьацарах тIаьда,
Беша цел Iа бийттабий?

Хедаяьйий Iа харца баьцаш,
Хьувкъаргдолаш хьай ялат?
ДIайхача дийнахьа фе Iимад йоацаш,
Ваьллавий хьо мелаш шийла кад?

Е таккхалча лаьтта чу а лаьца,
ВаьгIав хьо, из дIа ца дувш?
Дийнатий багара сискал яьккха,
Докъадаьд Iа хьаьна лаьтта тувж?

Хьона бовзац, «къонах», лаьттан мах.
Iа цун цIаккха хам бергбац.
Дезац хьона наха дахар лаьтта нух,
Аз дувцар хьона эшаш дац!

Матенаькъан Илез