ГIалгIайчен ткъо шу даьннад

Илез Матиев
ГIалгIайче, хьо лаьттар харцон духьал.
Iа кхаьбар дукхане къа!
ГIалгIайче, хьа цIи сийрдаяьлар.
Довнзар Iа хьийга къа!

Са таханар вахар ГIалгIайче хьо да.
Кхоаненга со воахар...!
Тахан хьо езача гIалгIашта доккха ди да.
Со бартаца кхеваьр...!

Даькъала хийла дуненца машаре йолаш.
Хьо яхийла, иразе ГIалгIайче.
Хьай доазон тIа даха адам маьрша долаш.
Яхийла са хьамсара ГIалгIайче.

03.06.2012.
Матенаькъан Илез