Гуйра

Илез Матиев
Дага доагIа, зIамига волаш,
Сай наьнага аьлар аз.
Аре яьккха йис я уллаш
Цох ма тамаш йир-кха аз.

Аьлар нанас со кхетавеш:
- Гуйран болх ба из, са кIаьнк.
Кхачанза гаьнашта диса сомаш,
Тоаде енай из, са кIаьнк.

Тахан денз дIа, хIара денна,
Хьега деза вай беша къа.
Дала деннар хьа ца эце,
Вайна хургда доккха къа.

Матенаькъан Илез