Пролетна импресия

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова


Тихо, тихо свежо утро!
Слънцето в росата спи.
В синьото небе бездънно
розова зора пламти.

С леки стъпки по земята
пролетния ден върви.
Гали с нежна длан земята,
буди пъпки и пчели.

С пъстър цвят земята кичи,
лее сладък аромат.
Над пътека от кокиче
грейва пролетния свят.

Пак пробудени в сърцата
чувства радостни кълнят.
И родени във душата
хиляди мечти цъфтят.