Hegel and Kierkegaard

Елизавета Судьина
Гегель это слон.
Керкегор - петрушка.
Грустный клоун он,
А не красный-душка.

Гегель - это рай,
Ум - стрелой сквозь Время.
Керкегор - устал
В трех словах затерян,

Духом импотент,
Пьяница в борделе.
Гегель - о Христе,
Идеалах, вере.

Гегель - чистый воздух.
Им не надышаться.
Керкегор - как хвостик
Свинки, весь дрожащий.

Жаль лишь одного:
Открывая книгу,
Пьяный Керкегор
В ней увидел фигу.

***
Hegel is an elephant.
Kierkegaard - a punch.
Not a happy clown-duck,
And not red, but sad.

Hegel is a paradise,
through the Time mind's  arrow.
Reading three words in one line
Kerkegor - is tired.

He's spiritual Impotent,
Drunkard in a brothel.
Hegel -  in ideals, faith,
Spirit, son and Father.

Hegel is clean air,
Not enough to breath,
Soren trembles in fear,
 like tail of a pig.

One thing is upsetting:
That while reading Hegel
Drunkard Kerkegor
Couldn't  get a word.

11.03.20

.