70-ге

Василий Бэлэк
Јетен јажым јажалды

Тулаан айла ойто ло
Туулган ;йим айланат,
Энем, адам база ла
Эки к;ск; к;р;нет.

Кайа к;рз;м ј;р;мим,
Кайнап, борлоп артыптыр.
Канатталган ;йл;рим
Космостодый ;тл;тир.

Јакшыны да мен к;рг;м,
Јаманды да ;т келгем…
Јарындуга туттырткам,
Јаактуга айтырткам…

Т;;;з;ктий к;г;рг;м,
Албатыга мактаткам…
Ты;зынганду ј;рбегем,
Ак-караны ылгагам.

Јамылулар јаантайын
Эткенимне; јалтантан,
Јыдымарлар туйкаайын
Эргегимге к;й;;нтен.

Јетен јашты јажайла,
Јайаанымды мактайдым.
Алганымды алала,
Алтай-Кудай алкайдым.

Ада-Т;р;л Алтайым
;рг;лјиге ;;жиксин,
Алкуум, м;рг;;м, айтканым
;з;л калбай улалзын!
https://youtu.be/dG8VbPwiDCw  -70-ге - тут видео!