Вiн навчився цiлувати сльози

Миклош Форма
Він навчився цілувати сльози.
Це важка наука для мужчин,
і не кожен цілувати в змозі
перли сліз без видимих причин.

А жінкам причини не потрібні,
і сльоза буває просто так –
просто через те, що руки рідні
обіймають, і летиш, мов птах…

Він цілує –сльози висихають.
Так і жити їм багато літ...
Сльози просто так смаку не мають –
не солодкий, не солоний слід...