Тече рiченька долиною

Сергей Вощаный
Тече річенька долиною,
Там вербиченька над водою
Гілля-кісоньки розпустила,
Срібний гребінець упустила.

Вітер віє над дібровою,
Там хатиночка під горою
В моїх спогадах біла-біла,
Слід-доріженька загубилась.

Тече річенька долиною,
Хутко плине час за водою –
Світ мінливий та все минає,
А туга-печаль сердце крає.

Мерехтять зірки, квіти неба,
Там щасливий був, там мій берег;
Річка-річенька, срібні хвилі,
Віднесіть печаль в море синє.

А вітер віє-повіває,
Як молитву мені читає:
Слід-доріженьку шукай зрання –
Перша то любов і остання.

Там вербиченька над водою,
Там хатиночка під горою
В моїх спогадах біла-біла –
Доля-доленька незрадлива.

Там купалась зоря-зоряниця,
Місяченько йшов тай задивився.
Тече річенька долино-о-ю-ю...

                9.III.2020р.