Солодкий дим

Корнейчук Пётр Ефимович
***
Світлини радісні шкільних альбомів
Гортають пам'ять у дитинства царину;
В солодкий дим від батьківського дому
Роки закрались гіркотою полину.

Літа мої на швидкості шаленій
Летіли так, що й озирнутися не встиг!
Повиростали ясени та клени
А ми посивіли з тобою серед них.

Не зустрічає нас привітна школа,
І тільки гай грайливо листям шелестить.
Дитинство не забудеться ніколи,
На небосхилі зірка мрії мерехтить.

21.04.06.