На вас дивились без любовi?..

Миклош Форма
На вас дивились без любові?..
Колись? Хто-небудь? Раз в житті?
І хмурили байдужі брови
без жодних добрих почуттів?

Я погляд без любові бачив.
Очей байдужих пустоту.
Я погляд той давно пробачив.
І нелюбов пробачив ту.

Я пам'ять не зітру журбою,
хоча опік байдужий зір,
бо я дивився – із любов’ю,
і не соромлюсь до сих пір...