Ап-ак карны куып, жиллэр себерде...

Аль Фарид
Кышнын, ике озын ае буена
Куралмадын, якты дэнья йэзлэрен...
Оныттын, син суыкларнын, суыклыгын,
Ак карларнын, уйнак матур тэслэрен...
Курэлмэден, син карны, тан, атканда-
Алсулыда, кызгылтлыда тэслэрен,
Якты кэннэр зэн,гэр кукне ачканда,
Чагылганын карда кукнен, йэзлэрен.
Эх, курэлмэден, якты кин,леклэрне,
Кышнын, карга сипкэн энже-мэржэнен!
Шул матурлыкны учларын,а алсан,
Иреннэрен, тэмлэр карнын, тэмнэрен...
Менэ бугендэ  карлар шундый ап-ак,
Кузлэремне яшьли анын,  тэслэре...
Ах,  йэзен,эдэ синен, ак тэс яккан,
Тик ул ак карларнын, тугел эзлэре...

Зиратларга озын-озын бер эзне,
Ап-ак карны куып жиллэр себерде...