Юрий Кублановский. Скоро лес своим багрянцем. Рус

Максим Троянович
          Скоро лес своим багрянцем
          листьев расчертает вид:
          обсыпаются прозрачно,
          червоточат. Над полынь-
          то деревушкой -
          склоны, балки облаков
          перекошенно. Послушай
          этот шорох. Ветер вновь
          стих и, качаясь,
          виснут листья на лице.
          Окна в землю плачут, зная
          это - эту грусть, подсев.


          Хутка лес сваёю барвай

          Хутка лес сваёю барвай
          лісця намалюе выгляд:
          абсыпаюцца празрыста,
          чэрвяточаць. Над палын-
          то вёсачкай -
          схілы, бэлькі аблокаў
          перакошана. Паслухай
          гэты шоргат. Вецер ізноў
          заціх і, качаючыся,
          вісне лісце на твары.
          Вокны пачуць у зямлю, ведаючы
          гэта - гэты сум, падсеў.

              Перевёл на белорусский язык Максим Троянович