Сахам алаадьыта

Василий Полятинский
Саhарчы буспут алаадьым
Арчылаатын бар дьоммун.
Сылаас дыргыл сытынан
Дьиэм иhин толордун.

Минньигэс амтанынан
Санаабын сааhылаатын.
БерYкYтэ суох чинчини
Туора ыраах кыйдаатын.

До5отторум тулалаан,
Алаадьыбын амсайдыннар,
Сандалыбар олорон,
КYе - дьаа кэпсэтиннэр.

Санга сYYрээн сыыйыллан,
Ырыалары са5аммын,
Сахам мааны аhынан
КYндYлYYбYн бар дьоммун.

Араас эндир суолгутун
Алгыстаатын алаадьым.
Сылааhынан угуттаан,
Арыаллаатын олоххутун.


Олимпиада Спиридонова
2016



ОЛАДЬИ



Теплом румяные оладьи,
Саха народ весь защищают,
И аромата вкусной статью,
Дома Отчизны наполняют.

И сладким вкусом восполняют,
Мои возвышенные мысли,
Пусть гонят скверные приметы,
Так далеко, в буквальном смысле.

Друзья, бесценные подружки,
Мои отведайте оладьи,
За стол садитесь хохотушки,
Беседой наслаждайтесь гладью.

И хлопоча радушно, счастьем,
Я запеваю тихо песню,
Вы угощайтесь, ешьте сласти,
Забота — Севера уместность.

Пути — дороги наши трудны,
Оладьи славят благом верно,
Оладьи чудом абсолютны,
И миром правят достоверно.



Василий Полятинский
13:59 – 16:10 23.03.20