О чём твои мысли? Лидия Скрипка

Ольга Кайдалова
“Про що твої думи?” Лiдiя Скрипка

Час ночi. Стук серця. I блимають вiї.
Про що твої думи? Я знов не засну.
Десь квапляться птахи – предтечi надiї,
Вертають на крилах весну.

Вiд мiсяця сяйво лягло на папери,
Незвично малюнком торкнулось стiни.
А хтось десь вино наливає в фужери,
Не думає зовсiм про сни.

Безмовнiсть розрадила чашкою чаю,
Зорiють рядком ароматнi свiчки.
Твiй сумнiв я спробую i розвiнчаю,
Його ж ти змiцнив навпаки.

А може, здалось. Щойно вдруге, з привiтом,
Ловлю поцiлунок твоєї душi.
Нелегко думками лiтати над свiтом,
Якщо ти ще й слова рушiй.

Ти змовк. Охопив сон, скорилася втома.
Застиг до свiтанку обласканий нерв.
Мене ж повела таїна невiдома
На диво весняних прем’єр.
-----------------------------
“О чём твои мысли?” Лидия Скрипка

Час ночи. Стук сердца. Ресницы порхают.
О чём твои мысли? Я вновь не усну.
Предтечи надежды – скворцы пролетают,
На крыльях приносят весну.

Сиянье луны на листках засверкало
И странным рисунком коснулось стены.
А кто-то вино наливает в бокалы,
Не думает вовсе про сны.

Безмолвность утешила чашечкой чаю,
От свечек горящих летит аромат.
Сомненье твоё, может быть, развенчаю,
Хоть ты укрепить его рад.

Иль мне показалось? И снова я, милый,
Ловлю поцелуй твоей нежной души.
Ах, мыслями трудно кружиться над миром.
Слова поискать поспеши.

Ты смолк. Сон объял. Ты устал не случайно:
Застыл до зари успокоенный нерв.
Меня же ведёт неизвестная тайна
На диво весенних премьер. (25.03.2020)