6042 Паэтау трэба паважаць не у парашу их сажаць

Анжела Кушнер
Два чарвячка сын і татка
Гутарылі.
(ПАЭТАУ, трэба - ПАВАЖАЦЬ,
А НЕ В ПАРАШУ ИХ САЖАЦЬ)
Два чарвячка, и сын і татка,
Душэўную вялі гутарку.
Прапісаныя яны ў парашы,
У вёсцы, кожны гэта скажа.
-Скажы, як у яблыках жывецца,
У чарэшні, вішні, або грушы?
-Прекрасно ягодка жуецца!
-Навошта мы яго павінны кушаць?
-Ты малады, яшчэ и жудасна дурны,
Не напружвай мазгі, якие вам даны.
З гадамі ты павінен знаць:
Радзіма, трыба паважаць!
Сядзі ў гаўне, і жуй говно,
Цябе не цэняць ўсё роўна.