Полудял е светът

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

Полудял е, полудял е света!
Полудял е от алчност, омраза и злоба!
Властват безбожие, грях, суета,
те превръщат живота ни в адска утроба.

На Злото семето в нея расте,
растат, разпростират се тъмните сили,
Чичо Сам огнени мрежи плете…
А ний сме зомбирани, мрачни, унили.

А ние, онемели от ужас мълчим
и чакаме чудо със нас да се случи.
Закъснели молитви към Бог мълвим,
на ум и на разум дано ни научи.

Полудял е света без морална опора…
Без срам и без съвест, без чувство на чест,
„дърпат конците“ безскрупулни хора
превръщат ни те в Арлекин злочест.

Дървени кукли - без памет, без воля,
играем ний в тази зловеща игра,
преглъщаме плахо страх и неволя
и този Сизифовски живот – канара.

Полудял е, полудял е света!
Полудял е от алчност, омраза и злоба!
Властват безбожие, грях, суета,
те превръщат живота ни в адска утроба.




МИР СТАЛ СУМАСШЕДШИМ
Автор:Генка Богданова.
(вольный перевод П.Голубкова)
*
Он стал сумасшедшим, творя Конец Света!
Ума - нет, есть ненависть, алчность и злоба!
Здесь правят безбожие, грех и суЕты.
Он жизнь превращает  в ада утробу!.
В нем чертово семя уже прорастает,
Коварные сети плетёт «Дядя Сэм» -
И темные силы в нем распространяет,
А мы, словно «зомби», подавлены тем.
От ужаса мы онемели, молчим
И ждем всё, что чудо свершится.
И к Господу, молча, молитвы творим,
Желая уму научиться.
Сошёл мир с ума без моральной опоры...
Стыда нет, нет совести, чести в помине,
Злодеи "закрыв театральные шторы".
Давно превратили нас всех в Арлекинов.
Древесные куклы - без памяти, боли,
Играем мы с ними в зловещие игры,
И робко глотаем свой страх и неволю,
А эта «Сизифова жизнь» – плаха мира.
Он стал сумасшедшим, творя Конец Света!
Ума - нет, есть ненависть, алчность и злоба!
Здесь правят безбожие, грех и суЕты.
Они превращают жизнь в ада утробу!
**"