Память

Мария Кирилова-Лукавецкая
А березневий день минав,
Останній день моєї мами.
А в горлі важкий ком застряв,
Як пролунок дзвінок востаннє...

А голос,хриплий і важкий
Сказав,що мами вже немає.
Що в березневий вечір злий
Ворота відчинив до раю.

Застигла усмішка в журбі...
Ні,не за себе,за родину,
Вуста утомлені,сумні
Замріялись десь на хвилину.

Думки востаннє передать-
І спокій,спокій наостанок...
А як цей жаль в собі скувать,
Скорботу,біль,весняний ранок...

А мама плаче крізь роки
Дрібними росами-сльозами.
Торнеться сонцем до руки,
Обернеться вночі зірками.

І молиться за нас,дітей,
І тішиться,як у дитинстві...
А на воротях жде гостей
Душа у світлому блаженстві.